zwemmen sfeer1

Voor wie

Heb je de Opleiding afgerond en zin regelmatig wedstrijden te zwemmen om je vooruitgang te meten, ga dan verder trainen bij de Selectie.

We doen we in de Selectie

De basis van de zwemtechniek heb je onder de knie. Dus je gaat trainen om sneller en sterker te worden en je techniek nog beter te maken. In de Selectie kan zes keer per week getraind worden. In de Selectie ben je verplicht de wedstrijden te zwemmen van de KNZB Competitie en Zeeuwse en Nationale Kampioenschappen. ZPC de Schelde heeft twee wedstrijdploegen, de A- en B-ploeg. De A-ploeg komt uit in de landelijke competitie, de B-ploeg in de districtscompetitie. Verder doen de twee ploegen ook mee in de competitie van de Kring Zeeland, de Hoofdklasse-competitie. De zwemwedstrijden zijn op zondag in Zeeland. De A-ploeg moet soms voor een wedstrijd naar Noord-Brabant.

Voor de KNZB-Competitie en de Hoofdklasse zwem je ongeveer tien wedstrijden per jaar. Zwem je goed dan kunnen daar nog wedstrijden bijkomen zoals Zeeuwse (Sprint)Kampioenschappen en haal je de limieten zelfs het Nederlands (Jeugd) Kampioenschap!

 

En wil je nog meer wedstrijden zwemmen dat kan: er zijn altijd nog invitatiewedstrijden en limietwedstrijden waar je aan mee kunt doen.

Trainingstijden Selectie

Maandag

19.45– 21.30 uur

Eerste kwartier droogtraining 

Wedstrijdbad Vliegende Vaart

Droogtraining in instructiebad

Woensdag

18.30 – 20.15 uur

Eerste kwartier droogtraining

Wedstrijdbad Vliegende Vaart
Donderdag 18.45 – 20.15 uur Wedstrijdbad Vliegende Vaart
Vrijdag 18.30 – 19.30 uur Wedstrijdbad Vliegende Vaart
Zaterdag 09.00 – 10.00 uur Wedstrijdbad Vliegende Vaart

 

Coördinatie Selectie

Cees van Houwelingen

e-mail:selectie@zpc-deschelde.nl

Realisatie: TiDi Graphics