Klik op dit bericht voor meer informatie van het bestuur over hoe ze bekijken wat er mogelijk is aan activiteiten naar aanleiding van de informatie van de persconferentie

Dinsdag 21 april heeft het Kabinet laten weten de maatregelen vanweg het Coronavirus een heel klein beetje laten vieren. Zo is sporten voor kinderen tot en met 12 jaar in groepsverband in de buitenlucht weer toegestaan (onder voorwaarden). Ook is er een kleine verruiming gekomen voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. De Veiligheidsregio's zijn op dit moment aan het uitwerken wat er weer mogelijk is en onder welke voorwaarden.

Het bestuur heeft besloten dat er door de Zwem- en Waterpolocommissie onderzocht wordt welke er mogelijkheden en zijn om vanaf 2 juni 2020 enkele activiteiten te organiseren. Tot die tijd zullen er vanuit de vereniging geen activiteiten georganiseerd worden. De reden hiervoor is dat er nu nog geen duidelijkheid is vanuit de Veiligheidsregio en KNZB over de voorwaarden waaronder er weer gesport mag worden. Daarnaast hebben we nog geen duidelijkheid van de Gemeente Terneuzen over de opening van de Vliegende Vaart. Normaal gesproken zouden wij in de loop van juni de beschikking over het buitenbad hebben, maar het is nog onduidelijk of het buitenbad überhaupt open zal gaan. 

Voordat wij een besluit nemen over welke activiteiten wij eventueel vanaf 2 juni zullen organiseren wachten we de besluiten van de Overheid af die bekend worden gemaakt op de persconferentie van 13 mei 2020. Tevens is er meer duidelijkheid nodig van de KNZB, de Veiligheidsregio en de Gemeente Terneuzen.

De gezondheid van onze leden en hun families zijn voor ons van groot belang en we nemen die ook iedere keer mee in onze besluiten. Er is op dit moment nog te veel onduidelijk om weer op verantwoorde wijze activiteiten te organiseren.

Bestuur ZPC de Schelde

Realisatie: TiDi Media