Klik op dit bericht voor meer informatie over de zomertrainingen en het protocol Verantwoord Zwemmen bij Z&PC de Schelde.

Beste leden,

Na lang wachten mogen vanaf 9 juni de zwembroeken en badpakken weer uit de kast worden gehaald!

Vanaf dinsdag 9 juni is er twee maal in de week de mogelijkheid om te zwemmen in het buitenbad. Dit is op dinsdag en donderdag.

Uiteraard helemaal in "Corona-style". Om toegang te krijgen tot het zwembad hebben we een protocol op moeten stellen. in dit protocol hebben we moeten vastleggen hoe wij er als vereniging voor gaan zorgen dat de regels van het RIVM worden gewaarborgd. Dit protocol is goedgekeurd door de Gemeente Terneuzen en staat inmiddels op de website. Een protocol hebben is natuurlijk de start, want er zal door BOA's en politie toezicht worden gehouden op de naleving van dit protocol. Houden we ons er niet aan kan ons de toegang tot het zwembad worden geweigerd, kunnen wij als vereniging en jullie als sporter een boete krijgen. Dit willen we natuurlijk voorkomen!

In de flyer staan puntsgewijs de belangrijkste punten beschreven. Hieronder een korte samenvatting daarvan:

 1. Ben je ziek, blijf thuis!
 2. Er zijn 6 toezichthouders nodig om het allemaal in goede banen te leiden (1 op de parking/fietsenstalling, 1 bij de ingang, max. 2 aan het bad en max. 2 bij de kleedkamers)
 3. Ben je 13 jaar of ouder, dan houdt je 1,5 meter afstand van anderen. Ook in het zwembad!
 4. Thuis je zwemkleding aantrekken, want je mag alleen in de kleedkamer na het zwemmen
 5. Niet eerder naar het zwembad komen dan aangegeven voor jouw groep
 6. Groep 1 is 12 jaar en jonger en zij zwemmen van 19:00 - 19:50
 7. Groep 2 is 13 jaar en ouder en zij zwemmen van 20:10 - 21:00
 8. Per groep mogen er maximaal 70 zwemmers het terrein op en toeschouwers/ouders zijn niet toegestaan op het hele terrein van de Vliegende Vaart
 9. Overkleding uit doen op de zonneweide en in een tas doen
 10. Na het zwemmen omkleden in de kleedruimtes zoals aangegeven door de toezichthouders die daar zullen staan
 11. Na het omkleden zo snel mogelijk het terrein van de Vliegende Vaart verlaten (dus ook niet bij de hoofdingang/fietsenstallingblijven hangen, want dat is een overtreding

Zoals je ziet een hele lijst met punten en regels. Het wordt dus een hele uitdaging om dit in goede banen te leiden. Er zijn dus ook per avond veel vrijwilligers nodig, dus als je wil helpen, meldt je dan aub aan bij Pascale Tanis of Claudia Sutin.

We hopen dat we door dit allemaal te organiseren jullie weer kunnen genieten van de zwemsport. Hopelijk kunnen we geleidelijk aan weer terug naar de "oude situatie", maar we hebben dit helaas niet zelf in de hand.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Realisatie: TiDi Media