zwemmen sfeer1

SwimKickwedstrijden

Speedowedstrijden

Hoofdklassewedstijden

Nationale en Districtscompetitiewedstrijden

Nationale en Zeeuwse Kampioenschappen

Invitatie- en Limietwedstrijden

Openwaterwedstrijden

 

SwimKick wedstrijden

Ben je niet ouder dan 11 jaar en volg je nog de Opleiding (SwimKick Techniekschool) dan kan je meedoen aan SwimKick wedstrijden. Ook wanneer je doorstroomt naar de Selectie blijf je in principe deelnemen aan de SwimKick wedstrijden tot je voldoet aan de eisen voor Speedo wedstrijden. Als je meedoet aan SwimKickwedstrijden doe je niet mee aan Competitiewedstrijden voor de A- en B-Selectie.

 

Speedo wedstrijden

Als je niet ouder bent dan 11 jaar en je op minimaal twee afstanden/slagen het KNZB D niveau hebt gehaald doe je mee aan de Speedo wedstrijden. Via deze wedstrijden kan je, je plaatsen voor de Kring Speedo Finales en de Speedo Finales in Leiden en Dordrecht. Voor de samenstelling van de Speedploeg wordt gekeken naar de tijden die je zwemt. De samenstelling van deze ploeg kan dus veranderen. Speedo zwemmers kunnen deel uit maken van de A- of B-Selectie. Voor de Kring Speedo Club Meet kan de ploeg bestaan uit sporters uit de Speedo én SwimKick groep.

 

Hoofdklasse wedstrijden

Hoofdklasse wedstrijden zijn wedstrijden van de competitie van de KNZB Kring Zeeland.  Iedereen van 11 jaar en ouder  (meisjes junioren 1 en ouder en jongens minioren 6 en ouder). mag hier aan meedoen. Per seizoen worden ongeveer zes wedstrijden gezwommen.

 

Nationale en Districtscompetitie wedstrijden

Door de twee wedstrijdploegen van ZPC de Schelde komen uit in de KNZB-competitie. De A-selectie zwemt in de landelijke competitie van de KNZB, de B-ploeg in de districtscompetitie. De A-selectie zwemt vier wedstrijden en de B-selectie vijf wedstrijden. Voor de indeling van de A- en B- ploeg geldt als vuistregel dat per leeftijdsgroep de snelste drie of vier zwemmers uitkomen in de A-Selectie.

 

Nationale en Zeeuwse Kampioenschappen

Om je te plaatsen voor Nationale Kampioenschappen (NK) moet je limiettijden zwemmen. Voor deelname aan Zeeuwse Kampioenschappen (ZK) kan je, je plaatsen als je bij de beste twaalf of zestien zwemmers van jouw leeftijdsgroep in Zeeland hoort.

 

Invitatie en limietwedstrijden

Deelname aan invitatiewedstrijden is voor iedereen. Sporters die kunnen starten op een wedstrijd krijgen tijdig per e-mail een aankondiging.  Hierin staat het programma en de inschrijfvoorwaarden.

Limietwedstrijden zijn bedoeld voor sporters die tegen plaatsing- of limiettijden hikken voor ZK en NK.

 

Open Water wedstrijden

Open Water zwemmen staat open voor alle leeftijden, van minioor tot master.

 

Realisatie: TiDi Media